How to train your dragon - Nervesystemet ūüĆü


Briksen er et rigtig godt sted at √łve sig i at betragte og m√¶rke sv√¶re f√łlelser sammen med en behandler, der hj√¶lper dig med at f√łle dig tryg.. For at opdage, at det er det de er; f√łlelser...der med tid og opm√¶rksomhed kan opl√łses og helt forsvinde..

Hj√¶lpen best√•r i at lade de f√łlelser og fysiske sansninger, der fort√¶ller dig, at du rent faktisk er tryg/ikke i fare lige, nu tr√¶de tydeligt frem. Det kan fx v√¶re at m√¶rke kontakten til underlaget, en varme i maven, fornemmelsen af vejrtr√¶kningen, varme/kulde i dine f√łdder... eller m√•ske bare at √•bne √łjnene, se rundt og v√¶re klar over, hvor og i hvilken sammenh√¶ng du rent faktisk befinder dig lige nu. Alt sammen noget der hele tiden er til r√•dighed for os og som med hj√¶lp og √łvelse bliver mere og mere tilg√¶ngeligt.

Det lyder m√•ske banalt, men det er en meget effektiv m√•de at omprogrammere amygdala - det center i hjernen der fungerer som vagthund og som er p√• seri√łst overarbejde i forbindelse med angst, traume og ofte ogs√• kroniske smerter - til at forholde sig til det der ogs√• og/eller rent faktisk foreg√•r, fremfor at spejde efter faresignaler.

Når nervesystemet fodres med "good news" i stedet for at spejde efter "bad news" slår det mere og mere over i ro- og hvilegear, væk fra kamp- og flugtgear. Så er den gode spiral i gang. Og du kommer tilbage til balancen i forholdet mellem amygdala og cortex (fornuftshjernen).

#kraniosakralterapi #behandling #nervesystem #angst #stress #traume #amygdala #smerte

Udvalgte blogindlæg
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
F√łlg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kropsbehandler | Yogal√¶rer | +45 2144 1535 | eva@borrit.dk | evaborrit.dk