How to train your dragon – Nervesystemet ????

Briksen er et rigtig godt sted at øve sig i at betragte og mærke svære følelser sammen med en behandler, der hjælper dig med at føle dig tryg.. For at opdage, at det er det de er; følelser…der med tid og opmærksomhed kan opløses og helt forsvinde..

Hjælpen består i at lade de følelser og fysiske sansninger, der fortæller dig, at du rent faktisk er tryg/ikke i fare lige, nu træde tydeligt frem. Det kan fx være at mærke kontakten til underlaget, en varme i maven, fornemmelsen af vejrtrækningen, varme/kulde i dine fødder… eller måske bare at åbne øjnene, se rundt og være klar over, hvor og i hvilken sammenhæng du rent faktisk befinder dig lige nu. Alt sammen noget der hele tiden er til rådighed for os og som med hjælp og øvelse bliver mere og mere tilgængeligt.

Det lyder måske banalt, men det er en meget effektiv måde at omprogrammere amygdala – det center i hjernen der fungerer som vagthund og som er på seriøst overarbejde i forbindelse med angst, traume og ofte også kroniske smerter – til at forholde sig til det der også og/eller rent faktisk foregår, fremfor at spejde efter faresignaler.

Når nervesystemet fodres med “good news” i stedet for at spejde efter “bad news” slår det mere og mere over i ro- og hvilegear, væk fra kamp- og flugtgear. Så er den gode spiral i gang. Og du kommer tilbage til balancen i forholdet mellem amygdala og cortex (fornuftshjernen).